The 100th dive

Julen är över och alla börjar se fram emot nyår istället. Jag måste säga att det är rätt skönt att vara klara med vår divemaster och nu kunna njuta mer av vår vistelse på ön. Efter att ha dykt nästan varje dag flera gånger per dag de senaste två-tre månaderna så uppskattar man tyvärr inte det lika myket, när det nu dessutom är katastrofalt dålig sikt under vattnet och iskalla strömmar blir det inte mycket bättre. Därför har jag bestämt att försöka göra annat man tidigare inte kunnat göra på grund av dykningen och vänta med att dyka tills man börjar uppskatta det mer igen. Men innan jag helt kunnat lägga av med det hade jag och Annelie en hållpunkt kvar att uppfylla; vårat 100de dyk. När man gör sitt hundrade dyk finns en tradition att göra det naket. Självklart blir det en del ståhej kring detta och de flesta i dykshoppen håller koll på antalet dyk när någon börjar närma sig siffran 100, det är ingenting man vill missa. Som tur var lyckades vi skaka av oss alla nyfikna själar och även om de visste att det var vårt hundrade dyk idag så fick vi göra det ensamma.

 

Vi målade våra armar, satte ihop utrustningen, tog med kameran och gick i från stranden rakt framför dykshoppen. Vi dök ner till ungefär 18 meter och tog av oss bikinin. Resterande tid av dyket spenderade vi på ungefär samma plats hela tiden och tog roliga foton av varandra. Jag som annars dyker med våtdräckt blev förvånad över att jag inte frös mer och vår luft räckte till en timme under vattnet. Det blev många skratt och många roliga bilder men jag kan säga att jag släppte inte kameran för en enda sekund när vi kom upp till ytan tills alla bilder var överförda till datorn och raderade från minneskortet. Det var alldeles för många nyfikna händer haha.

Det tråkiga nu är bara att vi inte längre har några hållpunkter kvar. Vi har nu klarat av allt vi kunnat göra vad gäller dykningen om man inte räknar med instruktörskursen. Men den kan vi ändå inte göra än då det måste gå minst 6 månader mellan open water och instruktörskursen. Men vi får hitta något annat att sysselsätta oss med och andra små saker att se fram emot.

 
 
Gili öarna | | Kommentera |
Upp