some good days

Dagarna här på ön flyter gärna samman lite eftersom att det oftast inte är så stor skillnad mellan dagarna. Just nu har vi inte så mycket att göra i shoppen då vi inte har så många kunder. Därför tar vi varje tillfälle vi kan för att få dyka och eftersom att vi inte har så många kunder kan vi oftast få dyka själva också. Härom dagen begav jag, Annelie och Dave oss ut själva till en dive site vid namn Shark point. Det visade sig att det skulle bli det bästa dyket på riktigt riktigt länge. Vi hade från början bestämt oss för att hålla oss till max 20-25 meters djup och att vi skulle ta ett lugnt dyk i och med mina episoder av huvudvärk tidigare under veckan. Vi sjönk ner under ytan, sikten var fantastisk och strömmen var i princip obefintlig, perfekt förutsättningar helt enkelt. Vi gled sakta genom vattnet och studerade alla färgglada fiskar och de fina korallreven. Vi stannade för att kolla på två bläckfiskar och bara njöt av lugnet och den fantastiska undervattensmiljön vi befann oss i.

Marinlivet här på giliöarna är väldigt rikt och därför ser vi väldigt många olika fiskar och undervattensdjur. Det kan vara svårt att komma ihåg alla och dessutom kunna identifiera dem men på det här dyket såg vi bland annat White tip reef shark, occtapus, puffer fish, Angel fish, Moray eel, Lion fish, Rockmover wrasse, Sweet lips, trigger fish, Clown fish och sist men definitivt inte minst 3 gigantiska havssköldpaddor. Jag har aldrig sett så stora förut och när vi försökte simma nära dem för att mäta längden på ett undefär kom vi ram till att de måste ha varit ungefär 1,5 meter lång. Kan ni tänka er att simma bredvid en sköldpadda som nästan är lika lång som en själv?! Vi avslutade dyket i extas och utan huvudvärk. Det här dyket kommer att bli riktigt svårtoppad.

 

I och med att vi varje dag hänger i dykshoppen, dyker eller äter på någon av våra fem favoritrestaurangen så känns ön ganska liten ibland. Därför tog vi alla båten över till grannön Lombok för en måltid i världsklass. Vi gick till en restaurang vid namn Square som den första fredagen i varje månad har en bufé av mat och vin till priset av ca 230 svenska kronor. En väldigt dyr måltid för att vara Indonesien men det var så värt det. Maten var gudomligt god, vi satt bokstavligt talat och smååt i tre timmar. Inte nog med det fick man även hur mycket vin man än ville till maten. Killarna här svepte i sig glas efter glas och det var omöjlit att hålla jämn takt med dessa. Men tur var väl det för idag är det jag som mår bra och de som önskar att de hade tagit det lugnare. Det var både roligt och skönt att få komma bort och göra något annorlunda men efter middagen var det dags att dra sig tillbaka till Gili T. Vi ordnade med en speedboat och var tillbaka på nolltid. Väl tillbaka på ön var festen igång och vi drog oss vidare till bar efter bar. Ännu en grym kväll!

 

 Att ta selfies under vattnet är inte alltid det enklaste 
Gili öarna | |
#1 - - per:

Så där ja, nu ler du

Upp