En dag utan dykning

När man jobbar inom dykindustrin har man inget 9 till 5 jobb måndag till fredag. Du jobbar i princip dygnet runt även om du "bara" sitter i shoppen ca 10 timmar om dagen. Så fort du går ut står du för ett varumärke som du ständigt behöver sälja in hos folk det kan innebära att du jobbar när du äter middag eller till och med om du är ute och festar. Du har även ingen fast dag ledig från att vara tillgänglig i dykshoppen utan måste själv försöka planera in och aktivt ta en dag ledigt vilket ibland gör det lite svårt och det slutar med att man kommer på sig själv att jobba tre veckor i sträck utan en enda dag iväg. Även om jag har varit sjuk mycket den senaste tiden och därför inte kunnat dyka fullt så mycket som jag vill så har jag ändå suttit i shoppen hela dagen och försökt att sälja dyk. Därför var det på tiden att jag och Dan äntligen tog en dag iväg från shoppen.
 
Dagen spenderades på bästa möjliga sätt. Vi tog först en sovmorgon och njöt av att få ligga kvar i sängen när arbetarna som vanligtvis jobbar precis utanför dörren också hade en dag ledigt. Väl utvilade gick vi för att lämna in vår tvätt och satte oss sedan på ett cafe för att äta vår frukost; Kaffe latte och en omelett blev det. Medans vi njöt av en ordentlig frukost pratade vi om vår kommande resa till USA och försökte planera lite hur vi skulle göra med allt. Jag bokade dessutom en resa hem till Sverige den 24 april så nu är det spikat; jag kommer hem. När vi suttit på cafeet länge nog för att hinna bli uttråkade begav vi oss vidare, denna gången ner till södra delen av ön och till en resort vid namn Pearl. Där la vi oss vid deras pol, drack goda drinkar, åt brownies och njöt av att få känna oss som turister igen. Det är intressant det där hur man faktiskt behöver få känna att man är på semester ibland även om man bor på en så kallad paradisö. Vi låg där och njöt resten av eftermiddagen tills vi bestämde oss för att det var dags att bege oss till den västra sidan av ön. Den sidan där det än så länge är ganska dött förutom några större resorts och olika små sunset points.
 
Vi hade sedan lång tid tillbaka hört om två restauranger på andra sidan som skulle vara väldigt bra och vi passade på att äta på en vid namn Karma Kayak. Eftersom att dessa ligger lite längre bort och vi på vanliga dagar inte har så långa kvällar på oss blir det sällan att vi går över till denna sida men jag måste säga att det var en väl spenderad kväll. Det var så lugnt och rogivande med mysiga lampor, bord och stolar på stranden, avslappnande musik och såklart även god mat. Precis så som det ska vara på dessa vackra öar. Nu när vi har varit över och faktiskt sett hur mysigt det är så ska vi försöka ta oss över lite oftare nu de sista dagarna på Gili, för det är bara två veckor kvar här nu.
 
 
Foto, Gili öarna | | En kommentar |
Upp