McClures beach

I söndags begav vi oss ut till McClures beach som ligger ca 1,5 timmars bilresa nordväst. Vi var båda lite trötta från lördagens festligheter men det var skönt att få komma ut i naturen. På vägen ut visade termometern över 100 grader, farenhait då, (hela deras mätsystem är ju annorlunda) vilket motsvarar över 38 grader celcius. Som tur var skönt temperaturen när vi kom ut mot kusten och det var som en vanlig varm sommardag. 
 
För att komma till stranden går man längs en stig som slingrar sig ner i en dal mellan två stora berg och strax därefter uppenbarar sig stranden. Det positiva med den här stranden är att få känner till den och att det endast är lokalbor som kommer dit. Turister väljer närmare och mer badvänliga stränder. Det blev inget badande för vår del då vattnet är svinkallt men också för att vattnet är otroligt kraftfullt här. Det var gigantiska vågor (som såklart inte kan fångas på bild) och enorma vattenrörelser. Man kan nästan känna kraften trots att man står på land. 
Inte nog med det så ligger stranden på andra sidan av den smala kustremsan från Tomales bay som är känt för att vithajar simmar in där för att föda sina ungar. Vi såg tyvärr inga vithajar men lyckades få syn på hjortar, pelikaner, sjölejon och gamar. 
 
Väl nere på stranden gick vi längs vattenbrynet för att komma till en undangömd lite lugnare strand, väl där var det en familj som spred ut aska från en bortgången anhörig så vi bestämde oss för att gå därifrån och låta dem vara ifred. Men vi ville inte gå tillbaka samma väg så när vi såg en hög klippa som gick från stranden ut i vattnet kände vi oss lite äventyrliga och började klättra. Det var lite spänt att komma upp i bara flipflop och bärandes på båda handväska och kameraväska men tillslut lyckades vi och väl där uppe var det otroligt härligt. Vi hade utsikt över hela stranden och längs kustremsan och det var väldigt rofullt att bara vara vi två där. Efter ett tag började fler göra samma klättring efter att ha sett oss och vi gick då ner för att påbörja vår vandring tillbaka till bilen. 
 

Sjölejonet

Pelikaner

Varför ser vågor så små ut på bilderna? Rörelserna i vattnet var massiva här.

 Uppe från vår klippa såg vi bland annat ner på en mindre. 

En av utsikterna från klippan. Åt andra hållet låg stranden. 
Djur, Foto, Natur, USA | |
Upp