Snorkel test

Äntligen är den här, dagen vi strävat efter de senaste tre månaderna, dagen då vi officiellt blir Divemasters. Vi har dock ett sista test kvar; Snorkeltestet. Ett test alla nyblivna divemasters måste göra och som även har som syfte att fira den nya titeln. Det går ut på att vi som divemasters blir utklädda till någonting, i vanliga fall får man inte veta vad men i och med att vi är en liten dykshop spreds ideen ganska snabbt. Man går sedan hela gänget till en förbestämd bar där mängder av förväntansfulla barbesökare väntar. Intromusiken startar, vi gör vår entre och innan vi vet ordet av har vi en snorkel och en mask på huvudet. I vårat fall kunde vi inte ha en snorkel och mask på grund av våra kostymer så vi fick helt enkelt improvisera genom att använda en vanlig slang istället. I andra änden av slangen finns en stor tratt. Vi står framför säkert ett 80 tal personer som stirrar förväntansfullt på oss redo att heja på. Plötsligt hörs Robs stämma göra nedräkningen; 3, 2, 1 Go!! Lika plötsligt strömmar en vätska ner genom slangen med en ordentlig kraft och det är bara att börja dricka. 1 liter av dricka och alkohol ska igenom slangen och ner i våra magar. Det går inte att stoppa utan det enda alternativet är att fortsätta att svälja ner allting. Tunnelseendet åker på och koncentrationen är på topp, jag ska inte misslyckas med detta inför alla. Runt omkring förs glada tillrop och folk som hejar på i takt med att volymen blir mindre och mindre i tratten. Annelie avslutar först och strax efter känner jag det sista rinna ner i slangen. Vi gjorde det, utan att spilla någonting!

 

Vi har under vår vistelse här sett många snorkel tests och det är många som inte klarar av det, det blir ett väldigt tryck i och med tratten och slangen och lyckas man inte hålla sin matstrupe öppen så blir det tillslut för mycket, allt svämmar över och man blir dränkt i alkohol. Egentligen så blandas drickan även den utan ens vetskap och brukar innehålla allt möjligt äckligt man kan tänka sig, det är inte meningen att det ska vara gott. De brukar även hälla i mängder av alkohol i så att personen i fråga blir redlöst full. Men vi har sagt från början att vi vill njuta av kvällen och komma ihåg allt dagen efter och vår instruktör var på samma bana så han lät oss blanda våra drinkar själva med lite tillägg. Det innebar att även om det var en ganskqa stor mängd alkohol så var den tillräckligt liten för att vi inte skulle må dåligt och blandningen var tillräckligt oäcklig för att vara drickbar. Tack och lov för det! Målet var att få ner allting och vi gjorde det. Resten av kvällen sprang vi runt i våra kostymer och njöt av att äntligen vara klara.

 
Nästan hela gänget samlat, från vänster till höger har vi Flip, Ita, Andy, Dan, Katri, Jag, Annelie, Rob, Leyla och Mary
 
 
Gili öarna | |
#1 - - per :

Grattis bra jobbat

Svar: Tack Tack :)
Madeleine Stål

Upp