Tahoe Rim Trail

I torsdags åkte vi upp till Tahoe och spenderade helgen i en stuga där uppe. Även om jag bara har varit där två gånger så är det något speciellt med att komma upp dit. Du åker upp högt bland bergen och är helt ute i naturen, visst finns det små städer alldeles i närheten men närheten till alla utomhusaktiviteter är slående. Vandring eller hiking som vi säger, var självklart först på vår lista att göra. Så på fredagen begav vi oss till den norra delen av Lake Tahoe och började vår vandring längs Tahoe Rim Trail, en vandringsled som är hur lång som helst, kommer inte ihåg exakt hur många miles men den är verkligen hur lång som helst, så man går så länge man vill och vänder sedan för att gå tillbaka samma väg.
 
Det är ganska stor skillnad på att vandra här jämfört med i Sverige, inte nog med att vandringslederna oftast är lite mer spektakulära så är det också betydligt mer terräng, du går ju trots allt upp och ner för ett berg. Vår tanke var att vi skulle vandra tills vi kom till en utsiktsplats som såg ut över sjön eller tills vi inte kände för det mer, kanske en hike på någon timme eller två. I stället tog det betydligt längre än vi trodde att komma till utsiktsplatsen och väl där bestämde vi oss ändå för att ta oss upp till Martis peak (bergets topp), bara någon mile extra. (1 mile är grovt räknat ca 2 km). Det hade gått ganska bra att gå upp till utsiktsplatsen men den sista biten upp till toppen var otroligt tuff, helt plötsligt försvann all energi vi tidigare haft, men med lite jävlar anama tog vi oss sakta men säkert upp. När vi satte oss på en bänk vid ranger stugan kom lättnaden och man kände hur benen började värka. Vi insåg då att vi hade gått i 6 miles uppför (ca 12 kilometer). Som tur var hade vi tagit med lite mellanmål i form av bars och vatten att dricka så efter några minuters vila och beskådning av omgivningen var det dags att påbörja vår vandring ner, alltså ytterligare 6 miles.  När vi kom ner var vi båda så trötta men också nöjda över den ordentliga hike vi precis åstadkommit, totalt ca 24 kilometer och en vandring på 5 timmar. Jag tror att ingen av oss ville gå en enda meter till resten av dagen så vi körde till närmaste bar, satte oss utomhus och njöt av en god drink tillsammans med tryffel fries, en välförtjänt kaloribomb som aldrig varit godare.
 
Jag kommer att skriva om resten av helgen i delade inlägg. Här är foton från vår väg upp till toppen!

På morgonen var det riktigt kallt (bara några få plusgrader) och eftersom att det var sådan stor skillnad i temperaturen i Marin så klädda vi på oss rejält. Jag har alltså en tjocktröja och en fleecetröja under jackan. Men det blev lite varmare och jag kan säga att allting åkte av efter ca 10 minuter, resten av vandringen skedde i enbart t-shirt och jeans.


Utsiktsplatsen över Lake Tahoe

Från toppen i motsatt riktning från sjön.
Foto, Min vardag, Natur, USA | | Kommentera |
Upp