Lembogan

Sedan tidigare hade vi läst väldigt gott om en ö i närheten av Sanur som heter Lembogan. Så det var inget snack om saken när vi bokade biljetter via den gulliga damen på hotellet.

Vi blev upphämtade tillsammans med två andra turister på hotellet och blev körda till båten. Båten avgick 09.30 och skulle avgå hem igen redan 15.00. En besvikelse för oss som endast åkte dit över dagen och gärna ville stanna längre. Men vi skulle ha frågat om det tidigare för det gick massvis av båtar dit med bättre tider, så det hade egentligen bara varit att välja och vraka. Men vad är det man säger, man lär sig av sina misstag.

 

Vi kom fram till en strand som hette, muschroom beach som enl recensioner skulle ha fina snorklingställen. Stranden var otroligt vacker men någon bra snorkling var det inte, det var mycket vågor, dålig sikt och bara stenar och sjögräs. Så vi tog vårt pick och pack och började vandra. Vi hade ingen aning om vart men vi fortsatte att gå. Tillslut kom vi fram till en ny strand med helt fantastisk utsikt uppefrån klippan bredvid. Det var sjuka vågor och vi tog mängder av bilder men det är svårt att få med den mäktiga känslan som fanns där. Vi fortsatte vår vandring längs klipporna och kom till en slump bort till Deavils tear som vi läst lite om tidigare och där var ännu häftigare vågor. Vi försökte ta kort även här och ibland lyckades vi få med splashet upp mot klipporna. Det var helt magiskt. Vi hann inte mer än dit innan det var dags att dra sig hem. Vi tog grillade kycklingspett på vägen och satte oss för att ta en milkshake i väntan på båten.

 

Väl hemma gick vi ut på stan igen och tillbaka till vår älskade matmarknad där vi åt middag. Från bilturen ut till hamnen hade vi sett ett litet café som sålde billiga smoothies och vi gick bort dit för att prova. Det var en fantastiskt god med vattenmelon, kondenserad mjölk, is och till vår förvåning även kanel. Denna skulle vi senare få ångra.

 

 
 
 
Bali | |
Upp