Back on the Gilis

Vilken omtumlande start det har varit på det här året. Det har varit så mycket känslor och tankar att jag inte riktigt vetat hur jag ska hantera allt. Men precis som alltid så löser sig allt tillslut. Som jag skrev tidigare åkte jag till Darwin för att fortsätta min resa och börja att jobba i Australien men än en gång ändrades planerna efter att jag insett att det var inte det jag ville göra just då. Jag fick råd och tips av alla mina föräldrar (ja jag anser mig ha mer än två) men det var en sak min mamma sa som verkligen fäste; följ ditt hjärta. Tankarna snurrade. En ganska basal sak kan tyckas men ibland så svår att tolka. Jag vred och vände på situationen och insåg att mitt hjärta just då fanns på Gili T och inte i Australien där min hjärna befann sig. Så jag bokade en resa tillbaka till Gili T redan två dagar efter att jag anlänt och det var som att en stor sten släppte från bröstet. När jag väl anlände till ön hade jag världens leende på läpparna och allt kändes så otroligt bra. Dykshoppen som jag innan ville komma bort från kändes nu välkomnande och hemmastagd. Jag har jobbat en hel del som divemaster sedan jag kom tillbaka till ön och även om det svider lite i huvudet av att veta att jag knappt tjänar någonting och snarare fortfarande går minus istället för plus så känns det rätt i hjärtat, det är det här jag vill göra nu, leva här som divemaster på ön tillsammans med Dan. Vad framtiden har att utvisa har jag ingen aning om, vart vill jag, vart ska Dan, vad räcker pengarna till det återstår helt enkelt att se men just nu njuter jag av att vara där jag är just idag.
 
 
Min vardag | | 2 kommentarer |

Att följa sitt hjärta

Det har varit några oerhört tuffa dygn för mig och jag har fått tänka till rejält. Sedan jag lämnade Gili har jag besvarats av ångest och gråtattacker konstant. Tanken av att inte få se den man älskar på flera månader blev för mycket. Att vara kär är något helt fantastiskt men också ganska skrämmande. Eftersom att jag aldrig varit kär på riktigt tidigare hade jag ingen aning om hur starka känslor jag skulle få och oj vilken känslobomb. Efter att ha pratat med både mamma och Fredrik samt pappa och Katta kom jag fram till vad jag var tvungen att göra; följa mitt hjärta. Så jag avbokade mitt boende i Sydney och bokade en resa tillbaka till Gili. På så sätt kan vi få ytterligare två månader tillsammans innan vi skiljs åt igen, Dan åker förmodligen till staterna och jag provar förmodligen på Australien igen. Det känns som ett bra beslut och jag vet att Australien finns kvar, det blir bara lite senare än vad jag tänkt. jag väljer att satsa på det här förhållandet och se var det leder, jag lär inte släppa taget i första hand. Så inatt flyger jag tillbaka och jag kan inte vänta på att få vara i min favoritfamn igen!
Min vardag | | Kommentera |

Imorgon bär det av

Imorgon gäller det, då lämnar jag den här ön. Jag kan inte riktigt förstå att det är dags nu. Jg har väldigt blandade känslor inför det här och inte blir det bättre av att jag och Annelie nu delar på oss och jag åker själv. Annelie stannar kvar på ön ett tag för att göra sin instruktörskurs och ska senare resa runt i Asien innan hon åker hem till Sverige. Det ska faktiskt bli spännande att prova att resa själv. Jag är i vanliga fall en väldigt självständig person och gillar att göra saker för mig själv men det är något skrämmande att resa till ett nytt land helt själv. Trots det är jag dock förväntansfull över hur det ska gå och vad Australien har att erbjuda.
 
Resten av dagen kommer att gå åt till att äta en sista middag med gänget och sedan gå hem för att få spendera lite extra tid själv med Dan. Båten går klockan åtta i morgon bitti och förhoppningsvis går inget fel så att jag missar mitt flyg (peppar peppar). Men dessa sista timmar är oerhört värdefulla för mig så jag är villig att ta den risken. Jag kommer att komma fram till Darwin runt sju lokal tid och efter att ha checkat in på hostelet lär det bli matjakt direkt. Jag har bokat ett hostel med Wifi, men man vet aldrig hur det är så vi får se om jag kan uppdatera er mer där borta. Annars bär det av till Sydney den 19e och där börjar det riktiga äventyret.
Gili öarna | | Kommentera |
Upp