Vår nya alien

Vårat hem börjar sakta men säkert att byggas upp. Det är fortfarande väldigt mycket som saknas men det börjar ta sig om man jämför med när jag först kom hit. Häromdagen köpte vi till exempel en dammsugare, efter att ha försökt moppa golven rena i ca en månad. Jag kan meddela att det inte ger tillfredställande resultat efter ett tag och speciellt inte med tanke på att vi har en heltäckningsmatta i vardagsrummet. 
 
Dammsugaren var också en rolig sak i sig. Jag har på den senaste tiden haft en liten smått kulturchock (mer om denna vid ett senare tillfälle) och dammsugaren var en sådan. Nog för att vi också har handdammsugare så ser de inte i närheten ut som de som finns här. I USA är det den här typen av dammsugare som gäller och inte den lilla klumpen som du drar bakom dig som vi har i Sverige. För det första ser den ju himla rolig ut, jag har förövrigt gett den namnet Alien då jag tycker att den ser lite utomjordinsk ut för att vara dammsugare. För det andra så var det ju helt omöjligt att förstå sig på hur jag skulle bygga ihop den medan Dan började med maten. Fanns det någon beskrivning? Nej, för det här  är ju en vanlig dammsugare för dem. Tillslut fick jag ge mig och be Dan om hjälp och även om jag inte var långt ifrån själv så kändes det surt att inte kunna bygga ihop en enkel dammsugare. 
 
Har jag precis tillgett ett helt inlägg åt en dammsugare, ja det har jag tydligen. Här har ni i alla fall en bild på Alien. 
 
 
Min vardag, USA | | Kommentera |

Mount Tamalpais

Marins högsta berg heter Mount Tamalpais och når ca 785 meter över havet. Då vi ofta har kört på Mount Tam eller gått hiker där men aldrig tagit oss upp till toppen så bestämde vi oss idag för att äntligen göra det. Eftersom att vi (eller mest jag) redan var rätt trötta efter Muir woods så körde vi så långt upp man kunde och hikade sedan de sista 15 minutrarna. Väl uppe var utsikten fantastisk. Efter att ha varit på de olika ridgerna kändes inte berget så högt men när man kom upp kunde man se hur långt som helst. Jag har haft lite svårt att förhålla mig till vart allting ligger här i Marin så med ett fågelperspektiv och Dan's förklaringar blev allting mycket tydligare. Tror dock att jag får åka upp hit igen och plugga igenom geografin lite till. Hade det inte varit för att det var så otroligt varmt och jag, uttorkad som jag var, hade en sjuk craving efter Gatorade så hade vi kunnat stanna här ett bra tag och bara njutit.


Utsikten över San Francisco

Det finns en hel del olika ödlor här omkring, den här lilla krabaten var en nyfiken typ och stannade kvar för att posera inför kameran. 

Djur, Foto, Natur, USA | | Kommentera |

In every walk with nature one receives far more than he seeks

Det är något speciellt med att vara ute i naturen. Dagen började med att vi åt frukost på ett klassiskt diner i downtown San Rafael för att sedan bege oss till Muir Woods, en park med mängder av  redwoods. Redwoods är en slags träd som endast finns i Californien och som inte bara blir extremt höga men också väldigt gamla. Redwoods blir ca 2000 år gamla och når en höjd på ca 115 meter. De är något av Californiens stolthet. Ni kanske har hört om de gigantiska träden som man kan köra bilar igenom, de tillhör redwood familjen men kallas Sequoias och finns tyvärr inte här utan i en nationalpark några timmar bort. Men vi hittade några riktigt stora här med och bara av att få se hur höga de blir ger en häftig känsla. 
 
Vi hade väntat med att åka hit för att kunna göra det på en vardag då det är en stor turistattraktion åkte vi dit med förhoppningen att fredagen skulle minska antalet något. Tyvärr hade vi väldigt fel, det var mängder med turister överallt. Vi hittade en stig som var lite vid sidan av så vi kunde undvika de flesta vilket var skönt, dessutom blev det en liten hike också då stigen inte direkt var på plan mark. Perfekt med lite extra motion. 


 
Foto, Natur, USA | | Kommentera |
Upp