Tahoe Rim Trail

I torsdags åkte vi upp till Tahoe och spenderade helgen i en stuga där uppe. Även om jag bara har varit där två gånger så är det något speciellt med att komma upp dit. Du åker upp högt bland bergen och är helt ute i naturen, visst finns det små städer alldeles i närheten men närheten till alla utomhusaktiviteter är slående. Vandring eller hiking som vi säger, var självklart först på vår lista att göra. Så på fredagen begav vi oss till den norra delen av Lake Tahoe och började vår vandring längs Tahoe Rim Trail, en vandringsled som är hur lång som helst, kommer inte ihåg exakt hur många miles men den är verkligen hur lång som helst, så man går så länge man vill och vänder sedan för att gå tillbaka samma väg.
 
Det är ganska stor skillnad på att vandra här jämfört med i Sverige, inte nog med att vandringslederna oftast är lite mer spektakulära så är det också betydligt mer terräng, du går ju trots allt upp och ner för ett berg. Vår tanke var att vi skulle vandra tills vi kom till en utsiktsplats som såg ut över sjön eller tills vi inte kände för det mer, kanske en hike på någon timme eller två. I stället tog det betydligt längre än vi trodde att komma till utsiktsplatsen och väl där bestämde vi oss ändå för att ta oss upp till Martis peak (bergets topp), bara någon mile extra. (1 mile är grovt räknat ca 2 km). Det hade gått ganska bra att gå upp till utsiktsplatsen men den sista biten upp till toppen var otroligt tuff, helt plötsligt försvann all energi vi tidigare haft, men med lite jävlar anama tog vi oss sakta men säkert upp. När vi satte oss på en bänk vid ranger stugan kom lättnaden och man kände hur benen började värka. Vi insåg då att vi hade gått i 6 miles uppför (ca 12 kilometer). Som tur var hade vi tagit med lite mellanmål i form av bars och vatten att dricka så efter några minuters vila och beskådning av omgivningen var det dags att påbörja vår vandring ner, alltså ytterligare 6 miles.  När vi kom ner var vi båda så trötta men också nöjda över den ordentliga hike vi precis åstadkommit, totalt ca 24 kilometer och en vandring på 5 timmar. Jag tror att ingen av oss ville gå en enda meter till resten av dagen så vi körde till närmaste bar, satte oss utomhus och njöt av en god drink tillsammans med tryffel fries, en välförtjänt kaloribomb som aldrig varit godare.
 
Jag kommer att skriva om resten av helgen i delade inlägg. Här är foton från vår väg upp till toppen!

På morgonen var det riktigt kallt (bara några få plusgrader) och eftersom att det var sådan stor skillnad i temperaturen i Marin så klädda vi på oss rejält. Jag har alltså en tjocktröja och en fleecetröja under jackan. Men det blev lite varmare och jag kan säga att allting åkte av efter ca 10 minuter, resten av vandringen skedde i enbart t-shirt och jeans.


Utsiktsplatsen över Lake Tahoe

Från toppen i motsatt riktning från sjön.
Foto, Min vardag, Natur, USA | | Kommentera |

Back in the bay

Jag har nu varit tillbaka i en vecka och det känns bara bra, dock har jag varit förkyld efter hemresan så det har blivit mycket vilande den senaste tiden. I går åkte vi trots det och mötte upp Dan's bror på hans lunchrast för en kajakpaddling. Vem har den lyxförmånen att kunna gå ut och paddla kajak på sin lunchrast? Det blev i alla fll en lugn paddling i ungefär en timme innan det var dags för honom och bege se tillbaka till jobbet medan vi fortsatte vidare på andra äventyr. Idag var vi till exempel i ett närliggande köpcenter för att besöka en telefonaffär. Jag har ju under sommaren jobbat på som tusan för att kunna spara ihop extra pengar vilket bland annat skulle gå till den nya iphone 6s. Vi åkte dit för att höra lite hur mycket det skulle kosta osv och tanken var att jag eventuellt skulle köpa min idag medan Dan som också tänkt köpa ny skulle vänta. Det hela slutade med att vi gick ut ur affären 2 timmar senare med en telefon till Dan och en i posten till mig. De hade bara Dan's färg hemma så min var tvungen att postas, så om lite mer än en vecka kommer min lilla nalle och då har jag även ett amerikanskt telefonnummer om ni behöver nå mig akut av någon anledning, mer om det senare. Men jag måste säga att man blir lite smått avundsjuk när Dan sitter och fifflar med sin splitternya telefon och min kommer att dröja. När man köpt något sådant vill man ju börja pilla med den direkt. Men det är bara att ha tålamod, alldeles strax kommer det att vara omvända roller.
Min vardag, USA | | Kommentera |

En vecka i Sverige

Nu sitter jag återigen på Arlanda och väntar på att mitt flyg tillbaka mot San Francisco ska gå. Det har varit en omtumlande vecka med både glädje och sorg men på något sätt kunde den ändå inte bli så mycket bättre. Farfars begravning (anledningen till att jag åkte hem) var otroligt fin och jag är glad över att jag hade möjligheten att vara med. Jag är också glad över att ha fått träffa mina underbara vänner och familj ytterligare en gång, det ger mycket glädje och kärlek. Men även om det har varit kul att vara hemma så ser jag nu fram emot att komma tillbaka till SF och framförallt till min favoritfamn. Jag har laddat halva väskan med svenskt godis till Dan och datorn är fulladdad med kommande veckas uppgifter i Engelska kursen så att jag har att göra på flygplanet. Konstigt nog, eller kanske inte med tanke på hur mycket jag flygt senaste tiden, så har jag avverkat de flesta filmer som just nu visas på flygplanen. Därför gäller det att bunkra upp med annat. Nu är det dags att börja gå igenom alla säkerhetskontroller så nästa gång vi hörs är det från amerikansk mark.
 
 
 
När vi igår begav oss ut på en hike i skogen
 
Min vardag | | Kommentera |
Upp