Capture

Igår satt jag och sorterade bland de bilder jag tagit de senaste två åren, slängde de som inte blivit bra och sorterade in i mappar för att hitta lättare. Det är något speciellt att gå igenom gamla bilder, se hur man har komponerat bilder men också få leva sig tillbaka i gamla minnen. Jag hittade många foton som jag inte har behandlat eller visat över huvudtaget som bara ligger där med med ofullständiga idéer kvar från själva fotgraferingen. Bland annat hittade jag bilder från Göteborgsvarvet där jag provade att fotografera de små barnen som sprang minivarvet. Det är första gången jag verkligen ger mig på att fota barn och det är något jag hade velat bli mycket bättre på, att fånga barnens känslor, fånga flyktiga ögonblick helt enkelt. Men det här är bara början, för att bli bättre gäller det att öva, öva och återigen öva. Nu när jag beger mig till andra sidan jorden ska jag fota så mycket jag bara kan och prova på nya inställningar på kameran men också nya sätt att redigera bilder. 

 
 
 
Foto, Min vardag | | Kommentera |

3 veckor kvar

Jag har varit sängliggande med en ordentlig förkylning och feber de senaste dagarna och har under tiden passat på att kolla upp lite mer om Bali. Oj vilka lyckorus man får i kroppen. Efter en massa googlande hittade jag en ö som vi definitivt måste besöka och det är Lembongan Island. En ö som ska vara lite som ett paradis där vattnet är kristallklart, bra snorkling, fina stränder och lugn och ro, något som verkar saknas på själva ön Bali. Det var verkligen något som förvånade mig. Jag har trott att Bali också ska vara som en paradisö men i själva verket är vattnet och stränderna inte något speciellt att hurra för, självklart beroende på vad man jämför med. Utan nu har jag mer insett att Bali är en ö där man får chans att njuta av en fantastiskt natur och kultur. Kan inte låta bli att tänka lite på Vietnam när jag ser alla bilder från Bali. Jag ska fortsätta att googla och drömma mig bort lite till! 
 
 
Bali, Min vardag | | Kommentera |

Den där ryggsäcken.

Nu är vi inne på sista tampen. Ska tillbaka till jobbet efter min stora ledighet på hela fem dagar och nu köra sista rycket innan jag slutar. Det är nämligen ca 5 veckor kvar nu på jobbet och jag vet att de kommer att flyga förbi. 
Idag tänkte jag beställa min ryggsäck från outnorth som jag kollat in men tror ni inte då att den är helt slut och inte kommer in förrän i september. GAAAH. Så nu får jag antingen kolla upp andra återförsäljare och betala lite mer alternativt hitta en annan ryggsäck. Undrar bara när jag ska hinna göra allt detta, men det löser sig. I övrigt är det mesta andra fixat, det är lite smågrejer kvar och det börjar även snart bli dags att packa alla mina saker från lägenheten. Som tur är kommer jag att få hjälp från familjen med den sista packningen och städningen innan jag åker ner till skåne. 
Nu är det dags att kila till jobbet. 
Min vardag | | Kommentera |
Upp