Äntligen hemma

Sitter i skrivandes stund hemma i mammas soffa och kollar på tvserien Welcome to Sweden. Det är lite svårt att förstå att jag faktiskt är i Sverige samtidigt som det känns så självklart. Precis som jag trodde så känns allt som vanligt även om mamma har flyttat till nytt hus, syrran har skaffat hund och att jag från och med nu ska bo hemma igen över sommaren. 
 
Jag anlände till arlanda för två dagar sedan och då stod mamma, Jackie och lilla Charlie i ankomsthallen och väntade på mig. Det blev ett varm och kärleksfullt möte efter att inte ha sett varandra på nästan 8 månader. Resterande tid av helgen har vi mest tagit det lugnt, umgåtts med varandra och njutit av att det är helg. Imorgon är det måndag och medans mamma och Fredrik börjar jobba har jag en del att fundera på. Klockan 10 har jag en intervju på sjukhuset och beroende på hur den går så hoppas jag också att jag så snart som möjligt är tillbaka i arbetslivet. Jag ser så mycket fram emot att få ha ett riktigt jobb där jag använder mitt huvud igen. Det är något som jag ständigt saknade när jag var ute och reste, den stimulansen man får när hjärnan får arbeta. 
 
Jag kommer att fortsätta att uppdatera bloggen med mer bilder och text om min resa så stanna kvar om ni vill höra mer. 
 
 
Min vardag | | Kommentera |

Last day in SF

Nu börjar den här delen av resan närma sig sitt slut. Den senaste veckan här i San Francisco har varit av det lugnare slaget även om vi fortfarande gjort saker varje dag. Både jag och Dan är ganska trötta efter all sightseeing och mer lär det bli när vi beger oss till NY. Men det är en skön trötthet och jag är glad att jag fått se och uppleva så mycket här som jag annars aldrig hade gjort. Imorgon bär det av till NY och jag ser fram emot att se ännu en häftig stad innan jag om ungefär en vecka beger mig hem till Sverige igen.
 
Sedan jag skrev sist har vi varit ute vid kusten och besökt Point Rays, en fyr med fantastisk utsikt. Står man tillräckligt länge där har man chans att så gråvalar. Det är precis ätt årstid för att se valarna och de hade boserverats bara någon timme innan vi stod där. Tyvärr blev det ingen val för för del men vi har fått se delfiner, sjölejon, elefansälar med mera. 
Övriga dagar har vi gått på olika hikes eller åkt in till city för att strosa runt eller möta upp någon för lunch/middag. Idag däremot ska vi bara ta det lugnt och sedan möta upp Dan's mamma och bror för middag, vi avslutar Californiavistelsen som vi började.


Point Rays

San Francisco
 
Foto, USA | | Kommentera |

The city

Vi kom hem från Tahoe för några dagar sedan och det är svårt att hitta motivationen att sitta framför datorn och uppdatera bloggen när det finns så mycket saker här att göra, vilket i och för sig är ganska sunt. Tiden här springer förbi och vi har bara ungefär en vecka kvar i San Francisco innan vi beger oss till New York och efter en vecka där åker jag hem. Det gör mig lite ledsen att tänka på då jag inte vill åka hem. Hade jag kunnat åka hem för bara någon vecka eller två och sedan åka tillbaka hade jag gjort det direkt. Men det kostar att vara ute och resa, speciellt här i California, så det är bara att bita i det sura äpplet och stanna över sommaren spara så mycket jag bara kan för att sedan bege mig ut igen.
 
De senaste dagarna här har vi hittat på lite allt möjligt; vi har åkt runt lite överallt och kollat på omgivningen och staden. VI har spenderat tid med Dans syster, bror och hans mamma vid olika tillfällen. Igår åkt vi in till stan för att möta upp Dans mamma för en frukost/brunch. tanken var att vi bara skulle spendera några timmar där för att sedan bege oss tillbaka till Marin och gå på ett crossfitpass. Men allting drar ut på tiden och när det var dags att bege oss tillbaka så kände vi inte för det utan stannade inne i stan. Vi gick runt till alla turistattraktioner, åkte spårvagn, köpte pizzaslices och än en gång bara njöt av allt runt omkring oss. Vi stannade i stan till strax efter sex då vi åkte över till Marin och stannade till vid utsiktsplatsen för The golden gate bridge. Det var strax innan solnedgången och ljuset på bron tillsammans med stadens siluett i bakgrunden gjorde allt perfekt. Tyvärr var det dock ganske blåsigt och kallt så vi begav oss vidare. Med känslan av att inte vara helt klara för dagen bestämde vi oss för att åka upp till Novato för ett biobesök. VI gick på filmen Get Hard med Will Ferrell och åt ordentligt smöriga popcorn. Det är inte som våra smörpopcorn hemma utan de häller på riktigt smör här borta. Kladdigt men smarrigt. Det fick avrunda dagen för lagom till att vi kom hem var det dags att gå och lägga sig då Dan skulle upp och jobba idag. Så just nu sitter jga och passar på att uppdatera er och gå igenom alla bilderna medan jag väntar på att han ska sluta så att vi kan hitta på något tillsammans.
 

En av alla våra pizzaslices
 
Golden gate bridge
Foto, USA | | Kommentera |
Upp