Kuala Lumpur

Fem dagar i Kuala Lumpur är över och vi är tillbaka på Gili Trawangan för att fortsätta vår Dive master training. Vår lilla semester i KL var underbar, hur mycket vi än gillar Gili så vardet skönt att få komma till civilisationen igen. Att få åka bil, gå i affärer, gå till nya restauranger och prova ny mat. Jag och Annelie flög från Lomboks flygplats och mötte på KL's flygplats upp Dave som flygit från Bali. Dave är nu klar med sin DMT och reser därför vidare bland annat för att möta upp några vänner i Thailand. Vi hade bestämt sedan tidigare att vi skulle mötas upp i KL och spendera några sista dagar tillsammans.

VI satte oss i en taxi och begav oss till hostelet. En mycket trevligt hostel som jag rekomenderar alla backpackers eller personer som inte behöver ett 4-stjärnigt hotell. Våra dagar bestod främst av att gå runt i staden och bara njuta av att få se nya byggnader och saker. KL är en väldigt vacker stad med många skyskrapor och häftiga byggnader. Varje dag besökte vi även ett nytt köpcenter, varav ett hade ett litet tivoli inuti. Det fanns både berg-och-dalbana och andra större attraktioner. Jag och Dave bestämde oss för at prova på The Callenge som fungerade lite som fångarna på fortet. Man blir inlåst i ett rum och måste lösa minst en gåta för att kunna ta sig till nästa rum. Man hade 45 minuter på sig totalt och det var ungefär 10 olika gåtor att lösa, vissa mer självklara än andra.

Vad gäller sightseing såg vi såklart KL Tower, Petronas tower, The National Mosque, The botaniqe garden, The independent square osv. Det enda som jag nu i efterhand önskar att vi hade hunnit med var fågelparken. Vi kom dit men väl vid entrén började det småregna och vi vet efter första dagen att när det väl börjar regna så kan man förvänta sig hällregn inom några minuter så vi gick aldrig in. Men genom detta så sprang vi istället på The independent square på vägen hem, ett ställe som vi faktiskt hade missat att markera ut på kartan vi bar med oss.

Det finns så många härliga stunder under vår vistelse som är värda att nämna och visa i bilder men jag har insett att det är omöjligt att få med allt vi upplever här borta när jag inte kan blogga så ofta som jag vill. Till exempel när vi tog en timmes bussresa för att ta oss till IKEA för att äta köttbullar och köpa svenskt godis, väl där finns det bara Daim som såldes till hutlösa priser. Eller när vi såg fram emot en mysig biostund och de hade på AC'n på högsta effekt att vi frös öronen av oss. Den bästa upplevelsen måste trots allt vara den sista kvällen när vi begav oss upp till Sky Bar i Traders hotel för att kolla på Petronas towers nattetid. Vi kommer dit och blir nästan inte insläppta eftersom att vi inte har vårat pass med oss. Som tur är hade både jag och Annelie fotografier av vårat i våra mobiler och vakten var snäll nog att låta oss komma in trots detta. Väl inne fick vi världens wow-känsla. Det var som den hippaste baren i stan. Det var en stilren bar med ljus i olika färger, i mitten fanns en stor pool som till vår besvikelse inte var öppen att bada i. Väggarna bestod av stora fönster som vette ut mot staden och visade en magnifik vy. Det hela var breath taking. VI tog varsin drink och eftersom att vi inte hade ätit tidigare räckte det till att göra oss lite smålulliga. Vi träffade ett trevligt gäng från Nya Zealand och dansade loss i några timmar innan det var dags för att leta reda på något att äta. Det är just de här tillfällena när allt känns så enkelt och fridfullt som man uppskattar livet lite extra.

 
Min vardag | | Kommentera |

Kuala Lumpur

Jag ligger här i sängen och kan inte sluta tänka på hur lyckligt lottad jag är. Jag uppfyller min dröm, lever livet precis så som jag vill och försöker fundera ut hur jag vill att mitt liv framöver ska se ut och hur jag kan utvecklas. Våra dagar på gili är räknade och för att få stanna längre krävdes nu ett visarun. Vi bokade ett flyg och begav oss till Kuala Lumpur där vi nu tillbringar fem dagar. Fem dagars semester från vår semester. Vi bor på ett väldigt mysigt och genuint hostel vid namn the traveller hub, redan när vi steg in genom dörren blev vi varmt välkomnade av både personal och andra gäster. Det blev inte mindre positiv upplevelse heller när de hade en gratis barbecue på taket igår kväll.

Idag är planerna att besöka den botaniska trädgården samt fortsätta gå omkring i staden för att bara kolla och ta mängder av bilder. Det måste vara något av det bästa som finns när man besöker en ny stad, att strosa omkring och se vart man hamnar. jag har mängder va bilder redan nu men eftersom att jag reser lätt och inte har med datorn hit så får ni nöja er med skitiga mobilbilder.Min vardag | | Kommentera |

some good days

Dagarna här på ön flyter gärna samman lite eftersom att det oftast inte är så stor skillnad mellan dagarna. Just nu har vi inte så mycket att göra i shoppen då vi inte har så många kunder. Därför tar vi varje tillfälle vi kan för att få dyka och eftersom att vi inte har så många kunder kan vi oftast få dyka själva också. Härom dagen begav jag, Annelie och Dave oss ut själva till en dive site vid namn Shark point. Det visade sig att det skulle bli det bästa dyket på riktigt riktigt länge. Vi hade från början bestämt oss för att hålla oss till max 20-25 meters djup och att vi skulle ta ett lugnt dyk i och med mina episoder av huvudvärk tidigare under veckan. Vi sjönk ner under ytan, sikten var fantastisk och strömmen var i princip obefintlig, perfekt förutsättningar helt enkelt. Vi gled sakta genom vattnet och studerade alla färgglada fiskar och de fina korallreven. Vi stannade för att kolla på två bläckfiskar och bara njöt av lugnet och den fantastiska undervattensmiljön vi befann oss i.

Marinlivet här på giliöarna är väldigt rikt och därför ser vi väldigt många olika fiskar och undervattensdjur. Det kan vara svårt att komma ihåg alla och dessutom kunna identifiera dem men på det här dyket såg vi bland annat White tip reef shark, occtapus, puffer fish, Angel fish, Moray eel, Lion fish, Rockmover wrasse, Sweet lips, trigger fish, Clown fish och sist men definitivt inte minst 3 gigantiska havssköldpaddor. Jag har aldrig sett så stora förut och när vi försökte simma nära dem för att mäta längden på ett undefär kom vi ram till att de måste ha varit ungefär 1,5 meter lång. Kan ni tänka er att simma bredvid en sköldpadda som nästan är lika lång som en själv?! Vi avslutade dyket i extas och utan huvudvärk. Det här dyket kommer att bli riktigt svårtoppad.

 

I och med att vi varje dag hänger i dykshoppen, dyker eller äter på någon av våra fem favoritrestaurangen så känns ön ganska liten ibland. Därför tog vi alla båten över till grannön Lombok för en måltid i världsklass. Vi gick till en restaurang vid namn Square som den första fredagen i varje månad har en bufé av mat och vin till priset av ca 230 svenska kronor. En väldigt dyr måltid för att vara Indonesien men det var så värt det. Maten var gudomligt god, vi satt bokstavligt talat och smååt i tre timmar. Inte nog med det fick man även hur mycket vin man än ville till maten. Killarna här svepte i sig glas efter glas och det var omöjlit att hålla jämn takt med dessa. Men tur var väl det för idag är det jag som mår bra och de som önskar att de hade tagit det lugnare. Det var både roligt och skönt att få komma bort och göra något annorlunda men efter middagen var det dags att dra sig tillbaka till Gili T. Vi ordnade med en speedboat och var tillbaka på nolltid. Väl tillbaka på ön var festen igång och vi drog oss vidare till bar efter bar. Ännu en grym kväll!

 

 Att ta selfies under vattnet är inte alltid det enklaste 
Gili öarna | | En kommentar |
Upp