Tempel och solnedgång

I förrgår (21/9, inlägget är skrivet i efterhand) checkade vi ut från vårt ställe i Nusa Dua och begav oss mot Uluwatu, Belong Bunter Homestay, som också ligger på halvön längs stöderut på Bali. Vi hade tidigare läst att man skulle ta en taxi som hette Blue bird då dessa hade monopol på sydön och att de gick på taxameter så man skulle inte lika lätt bli lurad men tji fick vi. Vi hoppade in i taxin och började åka, strax efter ville chaufören gå på toaletten och vi satt där själva och taxametern tickade på. Sedan rullade vi men vi märkte ganska snabbt att han inte visste vart han skulle även om han sagt det tidigare. Vi åkte och åkte och åkte, han stannade många gånger på vägen och hfrågade vart han skulle samtidigt som taxametern tickade på. Vi började bli väldigt frustrerade eftersom att vi också förstod av alla vägskyltar att han inte kört närmaste vägen utan följt kustremsan. Tillslut efter ca 1 timme hittade vi rätt, det här var en tur som egentligen skulle ha tagit runt 20-30 minuter. Han ville ha fullt pris och vi vägrade betala allt eftersom att han kört så fel. Men tillslut orkade vi inte tjafsa mer utan fick endast en liten reducerig på priset.
 
Väl framme efter att ha checkat in begav vi oss till stranden för lite bad och sol innan vi några timmar senare skulle ta oss till Templet i Uluwatu för att se solnedgången. Uluwatu är ett riktigt surfparadis med gigantiska vågor strax utanför revet, det märker man också på folket som hänger här. I Nusa Dua såg vi knappt någon med ljus hudfärg och här kryllar det av Australienare och andra surfers. På vägen tillbaka till hotellet hittade vi mopeder som vi bestämde oss för att hyra och det var nog det bästa beslutet på hela resan. Nu kunde vi köra exakt när vi ville, hur vi ville och vart vi ville och slippa tänka på taxikostnader. Så vi tog mopeden, Annelie kör och jag sitter bak eftersom att jag aldrig kört förut, och letade rätt på templet som skulle ha en fantastisk solnedgång. Eftersom att det var ett heligt tempel fick man låna lila sjalar att knyta kring midjan för att täcka knäna. Solnedgången var fin men önskar att den hade varit finare, ni vet när hela himlenn lyser upp i fantastiska färger, det här var bara en vanlig solnedgång. Men det var häftigt att få komma dit och se miljön samt alla apor som fanns där. Aporna drog sig inte för att sno allt de kom åt, de försökte till och med ta Annelies lilla hårklämma som knappt ens syntes.
 
Trafiken här i Uluwatu är mycket lugnare än där vi tidgare åkt, visst kör de fortfarande om hipp som happ men det är inte lika mycket trafik och det blir därför säkrare att åka. Vägen däremot består av branta backar och snäva svängar, man får ha tur om de varnar för det med vägskyllt innan.
 
 
 
Bali | |
#1 - - Lina:

Vilka mysiga inlägg! Ska bli roligt att följa er :)

#2 - - Josefine:

Åh va härligt ni verkar ha det! Vi får ta och skypea någon dag då du har tid!

Svar:
Madeleine Stål

Upp