A day in the city

I tisdags skrev jag min tenta i engelskakursen som jag läser via Mitt Universitetet. Eftersom att jag inte kunde vara på plats i Sundsvall så kontaktade jag Svenska kyrkan här i San Francisco för att kunna skriva den hos dem. Svenska kyrkan ligger på Hyde street inne i stan och det var första gången jag var inne i stan själv. Eftersom att man är så beroende av bil här i USA så blir det mest att jag sitter hemma och pluggar när Dan är på jobbet så jag måste säga att det var skönt och lite spännande att få uppleva staden helt själv också.
Dan skjutsade mig till färjan tidigt på morgonen och jag tog tillsammans med alla pendlare färjan över till San Francisco, därifrån tog jag sedan en spårvagn till kyrkan. Väl framme visade en pensionerad präst runt mig i den lilla mysiga lokalen med fantastisk utsikt över The Bay. De hade till och med en liten kiosk där de sålde svenska saker, jag ångrar nu att jag inte köpte en till marabou för jag blev genast sugen på en men om jag känner mig och Dan rätt så hade den ändå varit uppäten vid det här laget.
 
Jag satte mig tillslut ner och skrev tentan och inom två timmar kände jag mig tillräckligt klar för att lämna in den. Den var inte den lättaste men jag hoppas att det har gått tillräckligt bra ändå. Eftersom att det fortfarande var rätt tidigt på dagen och Dan först kunde hämta mig från färjan efter sitt jobb så tog jag en långpromenad genom stan där jag bland annat stannade till på Union Square. Tanken var att jag skulle passa på att titta efter en vinterjacka när jag väl var där men jag hade verkligen ingen lust att springa runt i butiker. Solen sken och det blev allt varmare och varmare. Jag gick runt hela stan och bara njöt av att få vara ute och aktivera mig, det slutade med att jag gick 12 kilometer den dagen och inte nog med det så är det ju bara upp och nerför som gäller i San Francisco. Jag hade tur och mötte upp Dan's mamma som skjutsade mig hem från stan och när jag väl kom hem ville jag inte röra en fena. Det är en fantastiskt fin stad, San Francisco så man glömmer ibland hur jobbigt det är att gå i alla backar för att man är upptagen med att kolla på alla fina hus.
 
Walking the streets of San Francisco
 
Duvan ville så gärna ha en bit av min macka att den nästan gick fram och tog den ur munnen på mig. Denna bild är tagen i Union Square
 
Powell street
 
Det här är visserligen från dagen efter när jag följde med Dan's mamma på hennes jobb men den visar så fint skylinen för San Francisco. Denna bild är tagen från Corona Heights park.
 
Djur, Foto, Min vardag, USA | |
#1 - - birgitta Persson:

Vilka fina bilder du har tagit av San Francisco. Jag förstår att Du trivs där. Vi längtar också tillbaka när vi ser dessa bilder.
Kram
Birgitta

Svar: Tack! Ja det är underbart 😊 det förstår jag. Har ni några planer på att komma över hit igen? Kram
Madeleine Stål

Upp